176-річниця з Дня народження І.Ю.Рєпіна

05.08.2020 - 09:00 до 17:00

 

5 серпня Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна стане центром святкових подій приурочених 176-річниці з дня народження Іллі Юхимовича Рєпіна. Культурна подія, яка вже давно стала традицією у місті.

В цей день відвідувачі матимуть змогу потрапити до приміщень Штабів військових поселень, які не являються частиною експозиційних площ Художньої галереї. Наразі вони потребують ремонту та технічного оснащення, але є масштабними і мають великий потенціал для розвитку музейно-туристичного центру. Звертаємо увагу, що екскурсія на історичну тематику всією будівлею буде проводитися у певні часи за графіком. Це 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 години. До того ж, у групі може бути не більше 15 чоловік. Встигніть спланувати свій час та не пропустити розповідь екскурсовода.

Три великі зали будуть доступні для відвідування на другому поверсі будівлі.

Виставка історичних фото ознайомить гостей з майже 200-річною історією будівлі Штабів військових поселень.

Архітектурна графіка та карти міста першої половини XIX сторіччя дозволять «побачити» місто часів дитинства та юності І.Ю. Рєпіна. Копії архівних документів виконані у тих же розмірах що й оригінали.

Результати Рєпінських пленерів занурять відвідувачів у таємний та мінливий світ художнього бачення реальності.

Виставка робіт творчої родини Качиних, яка має вагомий вплив на культурне життя міста, ознайомить з новими здобутками та знахідками на їх творчому шляху.

Крім того буде можливість спуститися до приміщень цокольного поверху, які найбільше приваблюють відвідувачів, і також цього дня стануть притулком для предметів мистецтва. Тут експонуватиметься виставка-інсталяція харківських художників Михайла Попова та світло живопис Михайла Кашкарова.

На першому поверсі, у виставковій залі, Вашій увазі будуть представлені роботи учасників конкурсу на здобуття премії імені Іллі Юхимовича Рєпіна. У цьому році члени журі визначали переможців у номінаціях «Живопис», «Графіка», «Мистецтвознавство». За традицією урочиста церемонія нагородження відбудеться у стінах художньої галереї саме цього дня о 18-00 (вхід за запрошеннями для дотримання карантинних обмежень).

Також для тих, хто ніколи не був у чугуївському музеї, 5 серпня, як і кожного дня, художня галерея представляє мистецтво лауреатів премії 20 століття та номінантів і лауреатів оновленої премії  з 2011 року.

Святкові заходи підготовлені за підтримки ГО "РЄПІНСЬКИЙ КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР", яка є постійним партнером музею у справі збереження культурної спадщини.

Цьогоріч масові заходи в зв’язку з карантином носять дещо інший формат, - з обов’язковим урахуванням кількості відвідувачів. З початку карантинних обмежень заклад дотримується маскового режиму роботи та соціальної дистанції. Просимо не забути обов’язковий атрибут – маску. Творчий підхід до їх вибору вітається.

Чекаємо Вас за адресою: Художня галерея, площа Соборна,2. Попередньо записатися на відвідування можна за телефоном 4-11-43, f,j відправити заявку на електронну пошту musrepin@i.ua. В цей день музейні експозиції будуть працювати з 9.00 до 17.00.