Лекція «Україно! Ти будеш вічно жити!» в ХММ І.Ю.Рєпіна

10.03.2015 - 12:00 до 13:00

В 2015 році співпало 2 ювілеї - 200 років з дня народження М.Вербицького, автора музики до Державного гімну України, та 150 років з моменту першого офіційного виконання пісні. З нагоди цих двох ювілеїв співробітники Художньо-меморіального музею адаптували лекцію "Державні символи України". Лекція була написана декілька років тому, час від часу її проводили в школах міста. Але цього року вона видається актуальною, як ніколи. Часи ставлять перед нами свої виклики, і ми маємо ці виклики прийняти. Прийняли! Доопрацювали матеріал, доповнили цікавими фактами з життя та творчості М.Вербицького, рознесли по школам інформацію про лекцію. І ось сьогодні до нас прийшли учні 10 класу Чугуївської загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Школярам розповіли про історію гербу, прапору та гімну. Тепер учні знають, який шлях ці символи пройшли до свого офіційного визнання. Нам хочеться вірити, що вони повертатимуться в думках до сьогоднішньої зустрічі і зроблять свої висновки про все, що відбувається навкруги. На останок учням запропонували зробити серце в державних кольорах "З Україною в серці!"

Дякуємо вам, друзі, що погодились вислухати нас. І дуже дякуємо вчительці Богдановській Римі Олексіївні, що вона є нашим вірним другом і постійно приводить до нас своїх учнів!