Музейний освітній захід «Вивчаємо культурну спадщину разом з музеєм».

22.09.2023 - 11:00 до 12:15
Як ви вважаєте, коли потрібно починати вивчати культурну спадщину? На нашу думку – з дитинства. Адже культурна спадщина — це не щось далеке і відокремлене від нас, це наша пам’ять про надбання минулих поколінь, ниточка,що зв’язує нас з нашими предками.
Саме тому чергова зустріч музейників з гуртківцями Чугуївського Центру туризму і краєзнавства, що проходила 22 вересня в Молодіжному хабі "CITY" була присвячена цій важливій темі. Під час перегляду фільму разом з'ясували поняття культурної спадщини та її різновиди. За допомогою старих та сучасних фото спробували впізнати пам'ятки архітектури Чугуєва. Це було нелегко, адже багато будівель сьогодні закриті великими деревами та й сучасний вигляд вулиць дуже змінився. Проте загальними зусиллями впоралися 😀. Склали пазли і всі впізнали будинок, в якому знаходиться музей І.Ю.Рєпіна.
Творча частина зустрічі складалася зі знайомства з монотипією. Зробили відбиток, на якому діти пообіцяли дома домалювати пам’ятки – Будівлю штабів військових поселень або будинок військових поселень, де розташовані відділи Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна.
Загалом зустріч вдалася, дітям було цікаво і світлини тому підтвердження. Звісно, за один раз не можливо познайомитися з усім розмаїттям культурної спадщини. Проте, на наш погляд, такі зустрічі є дуже важливими для дітей, бо пробуджують відчуття причетності до культурного надбання свого народу, любові і цікавості до своєї малої Батьківщини.
Захід проведений за сприяння Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації.