Шевченківські дні у Музеї І.Ю. Рєпіна

13.03.2015 - 08:30 до 13:00

Шевченківські дні у Художній галереї, як і має бути у мистецькому просторі, пройшли у творчій атмосфері. Спеціально для школярів було розроблено музейне заняття із практичною частиною «Україна – батьківщина талантів: Т.Г. Шевченко та І. Ю. Рєпін», де творчість Тараса Григоровича розглядається у зв’язку із творчістю Іллі Юхимовича. На занятті діти дізнаються багато цікавого. Наприклад, що Рєпін написав для друку на листівках акварельну роботу «Прометей» за мотивами поеми Шевченка «Кавказ». Також учням пропонують власноруч створити ілюстрації-листівки до поезії Шевченка.

Спочатку музейники завітали до школи до другокласників, які досить серйозно сприйняли нову інформацію та з захопленням створили власні листівки з ілюстраціями: хтось працював над ілюстраціями до нещодавно вивченого напам'ять уривка із поеми Шевченка «Гайдамаки», інші пригадали качок з вірша «Тече вода з-під явора».

Потім школярі, на цей раз вже п’ятикласники, прийшли до музею. На їх ілюстраціях розквітали вишневі сади, посміхалися мужні козаки, співали у гаях жайворонки та соловейки. В цілому, заряд позитиву і патріотизму отримали усі – і учні, і їх класні керівники, і самі працівники галереї.